Hvornår kan det svare sig at købe en havetraktor?

Købe en havetraktor

Det er svært at give et konkret svar på, hvornår det kan betale sig at købe en havetraktor. Der er nemlig flere scenarier, hvor det giver god mening at gøre. På den anden side er der dog også flere situationer, hvor det bestemt ikke kan svare sig.

Netop derfor er det vigtigt, at du overvejer det nøje, inden du kaster dig ud i det. Hvis du har svært ved at finde ud af, om det er det rette for dig, bør du tage nedenstående ting op til overvejelse, inden du går ud og køber en havetraktor hos et maskincenter.

Hvis din have er stor nok

Der er mange boligejere i Danmark, der har en stor have til deres hus. Hvis man har det, kan det være en fordel, at man har en traktor, der kan bruges til at klare græsset. Hvis man skal klare det hele med en plæneklipper, kan det nemlig tage lang tid.

Det er dog ikke let at sige, hvornår en have er stor nok til, at en havetraktor er det rette valg. Derfor er det naturligvis en vurdering, du selv skal sørge for at foretage. Langt de fleste mener dog, at man skal op i en have, der er større end 2.000 m2, før det kan svare sig.

Hvis du er dårligt gående

Det er desværre ikke alle, der er så heldige, at de går godt. Derfor er det bestemt heller ikke alle, der har nemt ved at holde deres græsplæne ved lige. I et sådant tilfælde kan det naturligvis give god mening, at man vælger at købe en havetraktor.

Hvis du har en mindre græsplæne, er der dog også andre muligheder. Her kan du nemlig vælge at købe en robotplæneklipper. Den kan du blot sætte til at klippe græsset for dig, hvorfor du dermed undgår selv at skulle i gang med det.

Hvis du kan bruge den til andet

En havetraktor kan du faktisk ikke kun bruge til at klippe græsset med. I mange tilfælde vil du også kunne bruge den med en anhænger på. Det vil sige, at du kan bruge den, hvis du skal køre med haveaffald mv. Gør du ofte det, kan en sådan traktor være et godt køb.

Det er dog vigtigt at overveje det meget nøje, da det ikke er billigt at købe en havetraktor. Derfor skal du naturligvis være indstillet på, hvad det koster, inden du går i gang med at lede efter en ny havetraktor.