En have du bliver glad for

Kender du det med, at græsset altid føles grønnere på den anden side? Det gælder i mange forskellige situationer, og det behøver ikke altid handle om græsmarker og haver. Men det kan det godt. Hvis du går og kigger længselsfuldt på naboens have, fordi vedkommende bare har fuldstændig styr på blomster, græs og bede, så kan det være, det er på tide, at du selv prøvet at gøre noget ved haven.

Måske den står, som den gjorde, da I flyttede ind. Det behøver ikke være en dårlig ting, men det betyder naturligvis, at I ikke har kunnet sætte jeres præg på den, og den vil dermed måske ikke være helt præcis som I kunne ønske. Det handler om at finde ud af, hvad I egentlig gerne vil bruge haven til. Skal den egentlig bare fungere som en græsplæne, der kan spilles bold på, eller skal det være en lille oase med små terrasser, trædesten og fine blomster?

Gå gennem haven med det rette udstyr

Når haven skal ordnes, rettes til og ændres, er det vigtigt at være udstyret med de rette maskiner og værktøjer, så det bliver så let som muligt. Det kunne for eksempel være, der er brug for en havefræser, før det hele kan lade sig gøre. Det er noget, der kan lejes, men det kan også være lækkert at eje en selv. Det giver noget frihed til, at I altid kan tage den i brug, hvis det er noget, der bliver nødvendigt.

I kan selv kigge på, hvordan haven skal designes, men I kan også gå en tur i lokalområdet og se, hvad andre har gjort. I kan endda bare åbne enhver hjemmeside, der kan vise satellitkort, så I kan se på forskellige indretninger af haver hjemme fra stuen. Det kan også være en sjov opgave at sætte børnene på – find den flotteste have!