Find inspiration til din nye kædesav her

Skal du have fældet et stort træ?

Der er flere forskellige grunde til, at man vælger at fælde et træ. En af de største risikofaktorer – og ikke mindst grunde til at fælde – er sygdom. For ligesom med mennesker kan træer også blive udsat for sygdom. Hvis et træ bliver syg, kan man i værste fald være nødsaget til at fælde det.

Derudover kan træerne også stå i positioner, hvor de eksempelvis skygger for terrassen. Dette kan for manges vedkommende være et irritationsmoment, der medfører, at de ønsker at fælde træet. Dog anbefaler jeg, at hvis man planlægger at anlægge en terrasse, tager højde for dette på forhånd. Det er nemlig altid en skam at fælde sunde, raske træer. Derfor anbefaler jeg også, at man vælger at placere terrasse et andet sted, således træet ikke skal lade livet.

Pointen med dette skriveri er dog at sætte fokus på, hvor god og anvendelig en kædesav er til netop denne type situation. Der er nemlig flere fordele forbundet ved en kædesav.

Er du den heldige ejermand af sådan en type sav, kan du ganske nemt og enkelt save dit eget brænde. På den måde tjener du ganske hurtigt savens værdi ind igen – og du får samtidig også en væsentligt lavere varmeregning, hvis du investerer i en brændeovn.

Der findes naturligvis forskellige modeller og afhængigt af disse også forskellige prisklasser og kvalitet. Som det jo også er med alt andet. Fordelen ved at investere i en sav af høj kvalitet er, at du sikrer dig at saven bestemt kan kæmpe sig gennem selv de tykkeste og mest besværlige stammer. Dermed bliver du også hurtigere færdig med dit arbejde – og kan holde velfortjent fri!

Derudover er en kædesav også særligt anvendelig, hvis man ønsker at få savet sine træstammer op. Der er altså ikke det, en kædesav ikke kan!

Er du relativ grøn og nybegynder på markedet, vil jeg klart anbefale dig at forhøre dig hos de forskellige eksperter og fagfolk. Jeg tør godt sige, at de er garant for et godt råd eller to. De kan eksempelvis vejlede dig i valget af sav – med henblik på dine præferencer, behov samt ønsker for, hvad din kædesav skal evne at kunne. Eksempelvis afhænger sværdlængden af hvor tykke stammer, som saven kan save. Derfor er det godt at forhøre sig i blandt de professionelle, som helt bestemt ved, hvad de snakker om.

Derudover kan du også finde forskellige bedst i testresultater, som du kan bruge til inspiration.