Gåvogn og gåbil – for og imod

Hvis du har overvejet om junior skulle have en gåvogn at tøffe rundt med og lære at gå på den måde er du måske stødt på advarsler fra andre forældre om at disse ikke længere anbefales.

Lad os slå det fast med det samme, det passer ikke!

Gåstol anbefales ikke
Det er gåstolen som ikke anbefales af sundhedsfaglige. Gåvognen er der ikke nogen advarsler omkring.

Hvordan kan det nu være?

Jo, en gåstol, altså hvor baby sidder i en slags sele med hjul, er noget mange har brugt til at lære baby at gå. Det er populært og ideen er at man på den måde kan fremskynde at baby skal tage sine første skridt.

Men sundhedsplejersker og fysioterapeuter anbefaler det ikke, da det lærer baby nogle forkerte bevægemønstre.

Det kræver nemlig stærke mave- og benmuskler at gå og det har baby simpelthen ikke på det tidspunkt hvor gåstolen tages i brug. Så baby kan ikke lære at gå for det er musklerne slet ikke klar til. 

I værste fald kan baby lære forkerte mønstre og bevægelser og kan blive sat tilbage i udvikling og det var vel i hvert fald ikke meningen.

Hvordan så med gåvognen?
Kan man så heller ikke bruge gåvognen, den sjove og hyggelige Brio gåvogn eller en af de mange andre gåvogne?

Jo, det kan du så nemlig godt, for gåvognen er noget helt andet. Den skal tages i brug efter baby har taget sine første skridt, ikke før.

Det er typisk omkring 9 til 12 måneders alderen. Det er vigtigt at baby allerede har taget sine første skridt, så det bliver ikke en situation hvor baby løber efter gåvognen.

Men så er det bare godt!

Det er nemlig ikke bare godt for babys udvikling, men er også et super stykker legetøj, som der kan komme meget sjov ud af, især hvis det er en gåvogn med aktiviteter som rangler og klodser. Så er der dømt mange timers underholdning.

Gåbil er også en mulighed
En gåbil kan også være en mulighed. Det er mere en forberedelse til løbecyklen, som så igen er en forberedelse til den første cykel og sådan er der jo så meget!

Her får man mange modeller og de er super søde og sjove at se på. Du får dem fx i retro modeller der ligner noget fra Les Mans i gamle dage.

Se det store udvalg hos din foretrukne legetøjsforhandler.