Giv din have en hjælpende hånd

Stubfræsning – du har måske hørt om det. Træstubbe kan være grimme, irriterende og til tider farlige. Hvis du har en stub på din ejendom fra et afskåret, dødt eller faldet træ, fjerner stubfræsning de uønskede stubbe. Det er det, som gør det til et vigtigt element i god træpleje og vedligeholdelse af din have.

Fordele ved stubfræsning

Der er mange fordele ved stubfræsning, men den mest åbenlyse er at forbedre æstetik og genvinde plads. Træstubbe kan få en ellers pæn, velplejet have til at se forsømt ud. Fjernelse af stubbe kan øjeblikkeligt forbedre udseendet på din ejendom. Udover æstetik er plads også vigtigt: afrydning af disse stubbe kan udvide din have. De kan også være til stor fare, specielt for ældre borgere og små børn. Uanset om du sigter mod at forbedre udseendet på din ejendom, vil forhindre skader, beskytte mod skadedyr eller stoppe genvækst, er stubfræsning en essentiel del af udviklingen. Du kan læse mere om fordelene ved stubfræsning online.

Hvorfor?

Udover grundende nævnt i den tidligere paragraf, så foretrækkes denne metode af mange grunde. Det er langt nemmere at udføre og bruger effektive værktøjer til at få arbejdet gjort. I modsætning til fjernelse af stubbe, der efterlader miljøet i en rodet tilstand, bliver det mere miljøvenligt.  Det er en følelse af triumf, som kommer fra at få fjernet stubbe og få din have til at stråle, og derfor vælger folk stubfræsning.

Stubfræsning – hvordan det virker

En stubkværn trygger på den del af stubben, der er tilbage, efter at et træ er blevet fældet. Alle disse maskinværktøjer bruger et kraftfuldt, roterende blad, der klipper ind i træet, når det drejer sig. Bladets tænder skærer træet i små stykker. Dette medfører, at træet bliver reduceret til spåner og stubben bliver lagt under jordoverfladen. Det skåner derfor også det område omkring stubben, sådan at det ikke bliver forstyrret. Stubkværne bruges generelt af folk, som er blevet uddannet i at bruge det. Som med de fleste tunge, kraftfulde udstyr er chance for personskade stor, så derfor er det altid ideelt at hyre en med erfaring til at udføre dette stykke arbejde.