Guides til haven

Mange af os glade for havearbejde. Dét skyldes blandt andet, at vores havefærden sjældent føles som egentligt arbejde. Intet smager bedre end kartofler, som vi selv har dyrket. Når vi roder i jorden, plukker æbler eller slår græsset, kan vi for det første se smukke resultater af vores aktiviteter. Haven har ofte en nærmest terapeutisk effekt på os. Og det gælder særligt, hvis vi sørger for at passe den, så den både fremstår vedligeholdt, frisk og flot.

Forskellige typer havearbejde

Der findes mange former for havearbejde. Nogle er mere fornøjelige end andre. Står solen højt på himlen i juli måned, kan det godt være anstrengende at slå græs, fjerne ukrudt fra havens bede eller påtage sig andre fysisk krævende aktiviteter. Vanding af blomster og planter vil ofte gå ganske nemt. Denne opgave for det første ikke er specielt hård, og for det andet er der noget særligt tilfredsstillende ved at passe de skud, vi selv har plantet.

Ud over simple haveopgaver som ovenstående, kan havearbejdet engang i mellem også komme til at omfatte større, langsigtede projekter. Skal du for eksempel have renoveret dit drivhus, kan det godt komme til at tage et stykke tid. Fældning af træer kræver ligeledes planlægning og tålmodighed. Dertil vil tidskrævende haveprojekter også ofte være dem, hvor det er nødvendigt, at rådfører dig hos professionelle, før du påbegynder arbejdet.

Gode haveråd hos Hjemsted

Du kan finde guides til haven og Hjemsted, som har gjort det til deres mission at give danskerne forbedret livskvalitet i både hus og have. Besøger du hjemmesidens havekategori, vil du blandt andet finde råd i forbindelse med klipningen af din hæk og fældningen af forskellige typer træer. Har du også brug for inspiration til renovering af dit hus, tilbygninger eller kampen mod skadedyr, er Hjemsted ligeledes den rette side for dig.

Langt de fleste af dine spørgsmål er højst sandsynligt allerede blevet besvaret i ét eller flere af sidens mange indlæg. Og hvis du brænder inde med spørgsmål, som endnu ikke er besvaret hos Hjemsted eller nogen andre steder, skal du blot kontakte sidens kundeserviceafdeling. Så vil skribenterne gøre deres bedste for at hjælpe dig videre i dit boligprojekt.