Hjælpemidler til haven, når alderen trykker

Der er ikke noget bedre end at komme ud i haven efter en lang vinter. Det er et fristed, hvor man kan passe på sine smukke blomster eller have hunden løbende omkring.

I det hele taget er der mange, der forbinder noget rart med haven. Men som ældre er det ikke altid helt nemt at komme ned i positionerne for at hive ukrudt op eller plante nye blomster. Det findes der heldigvis løsninger for.

Undgå overbelastning for kroppen

Som ældre vil man opleve, at kroppen ikke er, hvad den har været. Det er måske ryggen, der driller eller knæene, der gør lidt for ondt, når man bukker sig ned.

Der findes dog en masse hjælpemidler til arbejde i haven. Hvis man sidder foran sit blomsterbed og skal til at lue, kan man sidde på en lille stol med et enkelt ben og lavet af plastik.

Det gør samtidig redskabet utrolig let, så hvis man ikke har så store muskler i kroppen mere, så skal man ikke bekymre sig om at få den flyttet.

Der er også mulighed for at få en lille skammel med hjul, hvis man hellere vil have det. På den måde kan man flytte sig frem og tilbage ved bedet, uden hele tiden at skulle flytte på redskabet.

Haven gavner helbredet

En gammel skrøne siger, at en halv time i haven hver dag forlænger livstiden med én dag om dagen. Det passer nok ikke helt i længden, men der er dog stadigvæk noget om snakken.

En halv times havearbejde tæller også for motion, fordi man kommer ud i nogle yderstillinger, som styrker kroppen. Derfor er der ingen undskyldning, selvom man bliver ældre, for ikke at komme ud i haven. Det er en god mulighed for at få en stille og rolig form for motion, hvis man ikke kan andre aktiviteter som svømning eller løb.

Man skal derfor kun se hjælpemidlerne, som en mulighed for at kunne komme ud, mærke årstiderne skifte og få en masse dejlig frisk luft.

Det er vigtigt for alle aldersgruppe at få lidt motion hver dag, men især for ældre mennesker gælder dette.

Det handler om at holde kroppen i gang. Muskelmassen er nemlig sværere at opretholde, jo ældre man bliver i og med, at man ikke bevæger sig lige så meget. Man kan forebygge alt dette ved noget så simpelt som at komme ud i haven.