Sådan finder du det perfekte gulv

Hvad er det perfekte gulv? Det afhænger helt af, hvor gulvet skal ligge og hvem, der skal bruge gulvet. Her giver FlotteGulve dig nogle råd til, hvordan du får et gulv, der er perfekt for dig.

Den rette gulvtype

Hvis du er på jagt efter det perfekte gulv så er noget af det vigtigste at vælge den rette gulvtype. Hvad der er den rette gulvtype afhænger af flere forskellige faktorer hvoraf de primære er budgettet og hvor gulvet skal ligge.

Der er stor forskel på, hvad de forskellige gulvtyper koster og derfor kan budgettet være en begrænsende faktor for dit gulvvalg. Et trægulv er ofte dyrere end et laminatgulv.

Det er også vigtigt hvor gulvet skal ligge. De fleste trægulve kan f.eks. ikke tåle fugt og kan derfor ikke lægges i badeværelset eller en fugtig kælder. I køkkenet er et trægulv heller ikke nødvendigvis det oplagte valg, men det kan godt lade sig gøre, hvis du er indstillet på at give gulvet den nødvendige pleje. Til gengæld vil et gulvtæppe i køkkenet være et uhygiejnisk gulvvalg, men i soveværelset vil denne gulvtype til gengæld skabe hygge. 

Den rette slidstyrke

En anden faktor, som er vigtig at overveje er gulvets slidstyrke. Der er stor forskel på, hvor meget slid et gulv kan klare uden at det hurtigt kommer til at se slidt og gammelt ud. Skal gulvet lægges et sted, hvor det vil blive slidt meget, så er det derfor vigtigt at vælge et gulv med en høj slidstyrke.

Gulve bliver generelt udsat for mest slid i gangarealer, entreen, køkkenet og bryggerset. Samtidig kan børn, kæledyr og mange gæster betyder, at gulvet bliver slidt mere.

Endvidere vil et gulv, der anvendes til erhverv som grundregel blive udsat for mere slid end et gulv i en privat bolig.

Det rette visuelle udtryk

Gulvets udseende spiller selvfølgelig en stor rolle og der findes et utroligt stort udvalg at vælge i mellem.

Her kan du enten vælge et neutralt gulv, der passer ind i en hvilken som helst stilart. Eller du kan vælge at lade gulvet spille en stor rolle i indretningen ved at vælge et gulv, der passer perfekt til det udtryk du ønsker at opnå i rummet.